Bosnia and Herzegovina
Ice Hockey Association
2024 CHAMPIONSHIPS

Published: 28/01/2024
Pobjeda reprezentacije Luksemburga na kraju prve polovine prvenstva
Luksemburg je drugoplasirana ekipa na tabeli prvenstva sa osvojena 4 boda.

Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu za reprezentacije koje se takmiče u grupi B treće divizije nastavilo se i treći dan i to susretom reprezentacija Južnoafričke Republike i Luksemburga. Susret je završio u korist Luksemburga i to rezultatom 0:12.

Juniori Luksemburga susret su otvorili golom Charlya Springera, koji nakon osam minuta postiže i svoj drugi pogodak. Do kraja četvrtine svoja dva pogotka postiže i Magnuss Lasis. U ovoj trećini asistirali su Josef Cap, Jacques Franck, Leopold Toft i Rafael Mota.

Drugu trećinu otvorio je Lasis sa svojim trećim pogotkom, a uz asistenciju Tofta. Zatim je uslijedio gol Nicolasa Elgasa, kom su asistirali Albert York i Lenny Braun. U 27′ Luksemburg mijenja golmana. Baptiste Franck napušta gol sa spašenih 11 golova i 100% učinkom. Na kraju drugog dijela, sedmi gol za Lukseburžane postiže Kristian Potucek.

Photo by Jaca Kalač

Do kraja susreta za Lukseburžane su pogađali Springer dva puta, Philippe Vincens, York i Felix Schonckert. Asistencije su upisali Dylan Cardoso Manuel, Braun, Elgas, York, Felix Konsbruck i Toft.

Drugi golaman reprezentacije Luksemburga je ostvario 11 odbrana sa 100% učinkom. Prvi golman reprezentacije Južnoafriče Republike, Ruan van der Merwe upisao je 45 odbrana, dok je Connor Gilbert u posljednih šest minuta susreta imao sedam odbrana.

Za najkorisnije igrače u oba tima treneri su izabrali Magnussa Lasisa (LUX) i Raees Bakera (JAR).

Statistiku možete pregledati na zvaničnoj stranici IIHF-a.

Share
Share
Send
Send
Print